...of bel uw gemeente: (078) 635 1200

gemeente cms voor website en intranet

TYPODAM

gemeente cms

alterNET Internet B.V.

Langesteijn 124
3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht
(078) 635 12 00 

Locatie

TYPO3 Maatwerk

Maatwerk in TYPO3 vraagt kennis van open standaarden als PHP en mySQL, naast een uitgebreide technische kennis van Typoscript (de taal van TYPO3).

Al het maatwerk in de GemeenteKit is ontwikkeld al sinds 2004 in de open standaarden PHP en mySQL. Maar ook andere standaarden als XML, SOAP en REST worden desgewenst gebruikt om te koppelen aan andere gemeentelijke systemen, zoals midoffice, back office, zaaksysteem of KCS (klant contact systeem). 

TYPO3 leent zich voor maatwerk

TYPO3 is uitermate geschikt voor maatwerkoplossingen. Dankzij de modulaire opbouw kunnen op eenvoudige wijze uitbreidingen worden geschreven in PHP. Deze aanpak heeft als voordeel dat updates aan de TYPO3 core zonder probleem kunnen worden doorgevoerd zonder dat de extra functionaliteit verloren gaat. 

Het ontwikkelen van TYPO3-extensies gaat met PHP-kennis redelijk snel. Na de installatie van de extensie test TYPO3 automatisch of deze voldoet aan de TYPO3-standaarden. Daarmee is de kwaliteit automatisch gegarandeerd.

De PHP-broncode, die vanaf versie 4.2 alleen door PHP-versie 5 wordt ondersteund, bestaat gewoonlijk uit bestanden die altijd een class bevatten. De programmering is niet objectgeoriënteerd maar gebruikt classes eerder in de betekenis van modules. Elke class bevat aan het eind een zogenaamde XCLASS. Deze kan door de extensie-ontwikkelaar zelf worden gedefinieerd met een bepaald naampatroon en zou moeten worden afgeleid uit de originele class. Hij wordt dan altijd gebruikt in plaats van de originele class.

Succesvolle TYPO3 Maatwerk-projecten

Een groot aantal opdrachtgevers van gemeenten en de landelijke overheidsinstellingen hebben hun maatwerk oplossingen in TYPO3 vrijgegeven. Koppelingen met backoffice-applicaties of de uitbreiding van functionaliteit binnen TYPO3 zijn maar een aantal voorbeelden van het maatwerk dat wij verrichten.

Deze oplossingen worden elke keer, desgewenst in aangepaste vorm, ook in uw GemeenteKit geimplementeerd.