...of bel uw gemeente: (078) 635 1200

gemeente cms voor website en intranet

TYPODAM

gemeente cms

alterNET Internet B.V.

Langesteijn 124
3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht
(078) 635 12 00 

Locatie

TYPO3 Handleiding Nederlands

TYPO3 Handleiding Nederlands
TYPO3 Handleiding Nederlands

AlterNET heeft aan de TYPO3 community onderstaande TYPO3 handleidingen in het Nederlands beschikbaar gesteld. Deze handleidingen zijn in PDF formaat te downloaden. In oktober 2012 is de complete handleiding Starten met TYPO3 vrijgegeven. Ook is toen een recente uitgave van de TYPO3 Training voor Redacteuren en de TYPO3 Training voor Webmasters vrijgegeven. Deze trainingen zijn gebaseerd op TYPO3 CMS versie 4.5, ook de LTS versie of Long Term Support versie genoemd.

 

Het betreft de volgende documenten:

 Complete handleiding voor beginners, gebaseerd op TYPO3 CMS 4.5 LTS:

  1. Starten met TYPO3 (pdf)

Twee trainingen gebaseerd op TYPO3 CMS 4.5 LTS:

   2. TYPO3 Training voor Redacteuren (pdf)

  3. TYPO3 Training voor Webmasters (pdf)

Oudere handleiding voor Ontwikelaars, gebaseerd op de autoparser template engine:

  4. TYPO3 Training voor Ontwikkelaars (pdf)

 

Document 2, de Training voor Redacteuren, is bedoeld voor auteurs en redacteuren die teksten en afbeeldingen willen plaatsen en hun eigen website of intranet willen onderhouden.

 

Document 3, de Training voor Webmasters, is bedoeld voor de beheerders en de webmasters van de site, die gebruikers en gebruikersgroepen willen beheren en modulen en extensies willen plaatsen voor gebruik op hun website of intranet.

 

Document 4, de Training voor Ontwikkelaars, is bedoeld voor mensen die zelf een website in TYPO3 willen ontwikkelen en enige kennis hebben van HTML.

Met behulp van een HTML pagina en een CSS stylesheet is het mogelijk om op eenvoudige wijze een TYPO3 template (sjabloon) te maken.

 

Wij wensen iedereen veel plezier toe met deze documenten.

 

Hans Olthoff geeft desgewenst ook trainingen en cursussen in TYPO3. Dit kan op uw eigen locatie of bij een van onze geselecteerde trainingscentra in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven.

Meer informatie over TYPO3 Trainingen vindt u hier: www.itrainer.nl

Zijn er vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Hans Olthoff, via het e-mail adres hans(at)typodam.nl of op telefoonnummer (078) 635 1200.