...of bel uw gemeente: (078) 635 1200

gemeente cms voor website en intranet

TYPODAM

gemeente cms

alterNET Internet B.V.

Langesteijn 124
3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht
(078) 635 12 00 

Locatie

Alfresco

Alfresco is een open source Document Management Systeem en is een uitstekende aanvulling op het enterprise content management systeem TYPO3.

Het open source model maakt het voor Alfresco mogelijk om best-of-breed open source technologieën zoals TYPO3 en bijdragen van de open source community te gebruiken om op deze wijze een hoge kwaliteit software te ontwikkelen, op een snelle wijze en tegen lage kosten.


Overheidsinstellingen die TYPO3 inzetten als content management systeem vinden in Alfresco een prima aanvulling op het gebied van

  • documenten beheer
  • document archivering
  • workflow
  • gebruikersbeheer via SSO

De gekozen uitgangspunten van de combinatie zijn schaalbaarheid, samenwerking en stabiliteit.

Open architectuur

Alfresco is gebaseerd op open standaarden, zoals Content Repository API voor Java-technologie (JSR-168, JSR-170) en ondersteund het CMIS.

CMIS staat voor Content Management Interoperability Services. Het is een koppelvlak om op uniforme wijze content uit te kunnen wisselen tussen verschillende systemen. CMIS wordt door zowel Alfresco als TYPO3 ondersteund.

Hierdoor kan elke applicatie, ongeacht de leverancier, toegang krijgen tot een content repository. Dit biedt een eenvoudiger en kosteneffectiever manier om bedrijfskritische uitdagingen aan te pakken. Maar ook infrastructurele vraagstukken op het gebied van:

  • web- en portal content management
  • gezamenlijke ontwikkeling
  • on-demand publicatie
  • compliance
  • records management
  • beheer van digitale middelen en van afbeeldingen

TYPO3 en Alfresco

De combinatie van TYPO3 en Alfresco voorziet in een reeks gemeenschappelijke services zoals onder andere een geïntegreerde zoekfunctionaliteit. Deze is in zowel TYPO3 als Alfresco gebaseerd op SOLR. Tevens is er geïntegreerd beheer van gebruikers en gebruikersrechten door middel van Single Sign-On (SSO), digitaal rechtenbeheer, workflow, een beveiligingsmodel en samenwerking, maar ook één infrastructuur voor de opslag van informatie-objecten in alle soorten en formaten, waaronder documenten, nieuwsberichten, e-mail, formulieren, afbeeldingen, webcontent-objecten, discussieonderwerpen op fora, lijsten, webkoppelingen en meer.

Hierdoor zijn de integratie en consistentie van de verschillende enterprise content manegement onderdelen - zoals documentenbeheer, archiefbeheer, web content beheer en formulierenbeheer - op een solide manier mogelijk. Nieuwe functionaliteit kan geleidelijk en eenvoudig worden toegevoegd zonder dat de onderliggende infrastructuur hoeft te worden herzien.