...of bel uw gemeente: (078) 635 1200

gemeente cms voor website en intranet

TYPODAM

gemeente cms

alterNET Internet B.V.

Langesteijn 124
3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht
(078) 635 12 00 

Locatie

GeoCMS: TYPO3 en GIS

Het inzetten van geografische informatie (GIS) op websites vraagt in veel gevallen om de ondersteuning van GIS specialisten of programmeurs. Met GeoCMS verandert dit. Met GeoCMS zet u zonder kennis van GIS een gedetailleerde kaart met specifieke kaartlagen op uw website / CMS. Ongeacht welk content management systeem u gebruikt.

 

Wat is GeoCMS?

GeoCMS is een product van alterNET en ESRI. De kaartinformatie komt vanuit arcGIS server, waarbij de userinterface als motor het TYPO3 framework gebruikt.

Via elke webbrowser kan een specifiek kaartje worden samengesteld. Een intuïtieve gebruikersinterface vormt een gemakkelijk instrument om in luttele seconden een kaart met specifieke meta informatie samen te stellen. De op deze manier samengestelde kaart kan vervolgens opgenomen worden in elk content management systeem of website.

 

Waarom GeoCMS?

Het succes van GeoCMS zit in de laagdrempeligheid. De integratie van verschillende databronnen (bijvoorbeeld de plaats van lantaarnpalen, groenvoorzieningen, of brandgevaarlijke objecten) en kaarten is tot op heden voorbehouden aan specialisten. De nagenoeg grootschalige afwezigheid op websites van geavanceerde interactieve en gedetailleerde kaarten toont dit aan.

De vraag dringt zich op: daarvoor is toch Google Maps? Helaas, de praktijk toont aan dat de geografische data gebruikt bij Google Maps niet gedetailleerd genoeg is om op accurate wijze aan te tonen waar een lantaarnpaal staat of waar een grens eindigt. Meerdere malen bleken bij Google landsgrenzen verkeerd te zijn aangegeven. De kaarten die wij gebruiken voor GeoCMS zijn accuraat. Dit gecombineerd met de gebruikersvriendelijke interface biedt redacteuren de mogelijkheid gedetailleerde kaarten met metadata te integreren op een website.