...of bel uw gemeente: (078) 635 1200

gemeente cms voor website en intranet

TYPODAM

gemeente cms

alterNET Internet B.V.

Langesteijn 124
3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht
(078) 635 12 00 

Locatie

Het TYPO3 cms

Het TYPO3 systeem bestaat uit een basis, de zogenaamde core plus een groot aantal extensies.

 

De extensies, in TYPO3 modulen genoemd, voegen functionaliteit aan het basissysteem toe. Dit is handig, want zo worden er alleen modulen geladen die van belang zijn en wordt het systeem niet onnodig zwaar belast of uitgebreid.

 

Door de duidelijke documentatie is het mogelijk om zelf uitbreidingen te maken. Inmiddels zijn er meer dan 5.000 modulen oftewel extensies beschikbaar, waarvan we er een paar zullen behandelen.

 

News

Er zijn verschillende soorten nieuws modulen. Wij adviseren gebruik te maken van tt_news, vanwege de uitgebreide configuratie mogelijkheden. Bovendien kan de meest recente versie van deze module samenwerken met RSS feeds.

 

Indexed Search

Naast de standaard zoekfunctie in TYPO3 is er ook een uitgebreide zoekfunctie. Deze wordt de indexed search genoemd, vanwege het feit dat er eerst een index wordt aangemaakt met informatie over alle pagina's in de website. Dit versnelt het zoekproces.

 

Een belangrijke eigenschap van de indexed search is de mogelijkheid om in Word en PDF documenten te zoeken die op de site geplaatst zijn. Dus niet alleen de titel van de betreffende documenten wordt geindexeerd, maar het gehele document.

 

Sitemap

Een module die een overzicht van de gehele website laat zien en daarmee in een oogopslag laat zien hoe de site is opgebouwd.