...of bel uw gemeente: (078) 635 1200

gemeente cms voor website en intranet

TYPODAM

gemeente cms

alterNET Internet B.V.

Langesteijn 124
3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht
(078) 635 12 00 

Locatie

Indexed Search

De Indexed Search is de meest gebruikte zoekmachine voor TYPO3 en is ook meegeleverd als default zoekmachine met de core van TYPO3 (het basispakket na de installatie van TYPO3).

De extensie bestaat zoals de naam al zegt uit een indexer die eerst alle pagina's indexeert en een zoekfunctie die in de index kijkt om de gewenste zoekresultaten op te halen. Daar komt nog wel de nodige configuratie bij kijken, omdat niet altijd alle websites in een TYPO3 installatie moeten worden geindexeerd en ook niet altijd alle onderdelen (content elementen) op een pagina.

Standaard kan de IS ook niet in databases, documenten of externe pagina's kijken, maar met de TYPO3 extensie Crawler als uitbreiding op de Indexed Search kan dat gelukkig wel.

Momenteel is de uitbreiding onder observatie, omdat bij een zware belasting van de server in enkele gevallen instabiliteit is opgetreden. Het is nog niet duidelijk of deze instabiliteit iets te maken heeft met de Indexed Search. Daar wordt dus nog onderzoek naar verricht. De Indexed Search is dus een prima extensie voor een gemiddelde TYPO3 website, maar voor nu is het aan te raden om voorzichtig te zijn met de toepassing van de Indexed Search voor mission critical, high-load omgevingen.

De performance van de Indexed Search kan inzakken onder zware belasting.  Wanneer veel pagina's worden ge├»ndexeerd wordt het opzoeken van resultaten traag. Momenteel zijn maximaal 2000 pagina's te indexeen hetgeen overeenkomt met zo'n 400.000 gerelateerde database records. Het is mogelijk om de Indexed Search te optimaliseren voor grote zware omgevingen door middel van typoscript waarmee de performance weer goed is. Het is aan te raden om hier deskundig advies voor in te winnen.