...of bel uw gemeente: (078) 635 1200

gemeente cms voor website en intranet

TYPODAM

gemeente cms

alterNET Internet B.V.

Langesteijn 124
3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht
(078) 635 12 00 

Locatie

Zoekfuncties

Er bestaan verschillende zoekfuncties voor TYPO3. Elke zoekfunctie heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en daarom is de keuze van de juiste zoekmachine voor uw TYPO3 website een kwestie van de eisen die aan een dergelijke zoekmachine worden gesteld.

Tot nu toe zijn er succesvolle implementaties van de volgende zoekmachines in TYPO3:

1. Indexed Search

2. Mnogo Search

3. Solr

4. Google

5. Bing

6. HtDig

Daarbovenop wordt soms de Crawler extensie ingezet als als uitbreiding op Indexed Search of Solr om het zoeken in externe bronnen mogelijk te maken zonder de content van die externe bronnen op de eigen website te hoeven plaatsen.

 

Indexed Search

De tweede zoekfunctie betreft de indexed search. Deze heeft dezelfde functionaliteit als de standaard zoekfunctie. Extra is de mogelijkheid om ook Word en PDF documenten te doorzoeken. Handig voor gebruik op een intranet of als document management systeem.

 

Op de pagina Zoeken is de Indexed Search opgenomen. Om te kijken hoe de zoekmachinen documenten doorzoekt, kunt u als trefwoord "kasper" intypen. Dit is namelijk de naam van de auteur van het pdf document "Getting started with TYPO3" en een woord dat alleen voorkomt in het pdf document.